SICULICIDIUM 250. - PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK

 

ÚJ HÍR!!!

IDŐPONT-MÓDOSÍTÁS: A Siculicidium Emlékév keretén belüli programütközés miatt, a díjkiosztó ünnepségre és a kiállítás megnyitására a legutóbb meghirdetett időpontnál egy héttel később: 2014. február 9-én, 12 órai kezdettel kerül sor Madéfalván, a Közösségi Házban!

Szíves megértésüket kérjük.

 

2014. január 11-én összeült a kiírók által felkért, képzőművészekből és művészettörténészekből álló Bíráló Bizottság, és elbírálta a Siculidium 250. című képzőművészeti pályázatra beküldött pályaműveket. A pályázatra 47 műalkotás érkezett be: 32 műalkotás a klasszikus pályázati kategóriában, illetve 15 műalkotás a kortárs médiumok területén létrehozott alkotások kategóriájában. A pályaművek túlnyomó többsége Magyarországról és Erdélyből érkezett, de 1-1 alkotás érkezett Hollandiából, Angliából, Skóciából és Ausztriából is.

 

A Bíráló Bizottság a pályaművek értékelése után egyhangúan az alábbi döntést hozta:

 

Díjazásban részesíti:

 

Klasszikus (festészet, szobrászat, grafika stb.) kategóriában, megosztva, egyenként 500-500 EUR értékben:

SZEPESSY BÉLA (Nyíregyháza) – VESZEDELMEK MADÉFALVÁN c. pályaművét

és

NAGY ÖDÖN (Csíkszereda) – SICULICIDIUM 1764 c. pályaművét

 

Kortárs médiumok (fotó, animáció, digitális alkotások, stb.) kategóriában, megosztva, egyenként 500-500 EUR értékben:

SICULICIDIUM ZENEKAR (Székelyudvarhely) – SICULICIDIUM c. pályaművét

és

HORVÁTH CSILLA (Budapest) – FELEMELKEDÉS c. pályaművét

 

IDŐPONT-VÁLTOZÁS!!!

 

A DÍJÁTADÁSRA ÉS A KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJÁRA 2014. FEBRUÁR 9-ÉN (VASÁRNAP) KERÜL SOR, 12 ÓRAI KEZDETTEL MADÉFALVÁN, A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN!!!

 

A Bíráló Bizottság és a kiírók döntése alapján a madéfalvi díjátadáson - a díjazott pályaműveken kívül - a pályázatra beküldött művek közül kiállításra kerül mintegy 35 műalkotás. A pályázati művekről készülő katalógust Hargita Megye Tanácsának jóvoltából vehetik kézbe az érdeklődők.

 

A Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi Kulturális Központja és Madéfalva Polgármesteri Hivatala kifejezi elismerését és köszönetét mindazon művészeknek, akik pályaműveikkel lerótták tiszteletüket a 250 évvel ezelőtti tragikus esemény áldozatai előtt, és tehetségükkel, fizikai és szellemi energiáikkal a 250. évfordulón való méltó megemlékezést szolgálták.